sábado, 1 de enero de 2011

Chance Encounter at 3 A.M. (RED GROOMS)


Chance Encounter at 3 A.M. (Encuentro casual a las 3 a.m.) pintat per Red Grooms és una pintura de l'època contemporània. El quadre mesura 254 x 393,7 cm, està pintat d'oli sobre llenç i està situat al Metropolitan Museum of Art a Nova York.

M'agrada aquest quadre perquè és un paisatge real però a la vegada té un toc còmic com de caricatura. Està basat en una situació normal i corrent on dos artistes (cosa que se sap gràcies que els pantalons que porten estan tacats de pintura) es troben a un parc, concretament al Washington Square Park. Els dos pintors representats són Willem de Kooning (assegut a la dreta) i Mark Rothko (assegut a l'esquerra). Són dos artistes que vivien als Estats Units al segle XX que utilitzen la pintura d'acció. Davant de l'arc del triomf hi apareix volant una "dona", també hi ha una estàtua de Garibaldi i un home passejant a un gos. Al fons entre els edificis destacant bastants vehicles, cosa que representa la vida de ciutat.

Hi ha gran varietat de colors on hi destaquen els colors freds per ajudar a crear un ambient de nit. També m’agrada aquest quadre perquè hem fa gràcia veure quadres on hi ha paisatges que ja he visitat o d'obres que ja he vist.
Aquest quadre hem transmet tranquil·litat i a la vegada misteri, poder pel fet que és de nit i tot està més calmat.


Marta Mercadal




1 comentario: